Maak kennis met onze trainees: Nadine en Luuk
Terug Delen Printen E-mail

Op 1 februari jl. startten zeven trainees met het Traineeship Software Tester van Polteq. Tijdens deze interne opleiding leren onze trainees in ongeveer zeven weken de fijne kneepjes van het testvak.

Veel aandacht wordt besteed aan de grondbeginselen van het testen van software op basis van onder andere ISTQB en TMAP®. Ook het testen in een Agile/Scrum – en minder gestructureerde – omgeving komt aan bod. Daarnaast besteden we nadrukkelijk aandacht aan de technische aspecten van het testvak. Zo zijn er trainingsdagen waarop thema’s zoals het testen van mobile apps, testautomatisering en Java voor testers worden behandeld.

Gedurende het traineeship leggen de trainees twee internationaal erkende examens af: ISTQB Foundation en ISTQB Agile Tester Extension. Ook zijn er trainingsmodules om communicatieve vaardigheden en andere soft skills verder te ontwikkelen.

“Na zeven intensieve, maar leuke weken, nu vol energie aan de slag in het vakgebied”

Onze zeven trainees zijn inmiddels bijna klaar voor de volgende stap: hun eerste echte opdracht in de praktijk! In een aantal blogs stellen wij ze graag aan u voor. Dit keer is het de beurt aan Nadine van de Kerkhof en Luuk Vergeest.Onze trainees stellen zich voor: Nadine van de Kerkhof

Nadine (Unit Midden)

Ik ben Nadine, 30 jaar en ik woon samen met mijn man in Utrecht. In mijn vrije tijd boulder & toprope ik regelmatig (nu helaas niet door een langdurige blessure), speel ik graag bordspellen en fotografeer ik graag. Als er geen corona is ga ik het liefst in de winter skiën.

Ik heb International Communication and Media gestudeerd, waarna ik nog een master in Eventmanagement heb gedaan. Vervolgens heb ik 6 jaar gewerkt in de marketing, waarbij ik heb gewerkt bij een medische uitgeverij, een wijnwebwinkel en een bedrijf dat studenten naar klanten stuurt om ze te helpen bij hun digitale problemen. Zeker in mijn laatste baan kwam ik er achter dat waar ik me het liefst mee bezighield veel beter past bij een tester dan bij een marketeer. Daarom besloot ik me te gaan verdiepen in het testvak middels een traineeship!

De afgelopen weken heb ik me ongelooflijk welkom gevoeld. Het online kennismaken met het bedrijf en collega’s is me enorm meegevallen, al had ik natuurlijk graag met iedereen in het echt kennis gemaakt.

Luuk (Unit Zuid)

Mijn naam is Luuk Vergeest en ik ben begin februari begonnen aan de masterclass. Ik ben 25 jaar, geboren en getogen in het Brabantse Cuijk en zal na de masterclass dan ook aan de slag gaan bij Polteq Zuid. Ik ben de oudste (en langste) thuis en heb nog een broertje en zusje. Vanwege mijn lengte ben ik al vroeg begonnen met volleybal. Op zestienjarige leeftijd werd ik geselecteerd voor het nationale jeugdteam en ben ik verhuisd naar Amsterdam om professioneel volleybal en studie te combineren.

Na wat leerzame jaren in het grote Amsterdam begon ik het zuiden te missen en ben ik in Eindhoven begonnen aan de studie Bedrijfskunde. Hier heb ik naast volleybal ook het studentenleven beter leren kennen. Na een geslaagde studententijd ben ik eind 2019 afgestudeerd als bedrijfskundige. Na mijn studie ben ik een jaar werkzaam geweest als Indoor Sales medewerker bij Ricoh Document Center NijmOnze trainees stellen zich voor: Luuk Vergeestegen. Hier begon ik te beseffen dat ik behoefte had aan meer specialisatie en diepgang in mijn werk en werd ik steeds meer aangetrokken tot de IT-wereld.

Ik ben toen research gaan doen hoe ik met mijn achtergrond de stap kon maken naar de IT en kwam online al snel bij de vacature van Polteq terecht. Ik heb toen meteen een enthousiaste sollicitatie verstuurd en mocht in februari beginnen aan de masterclass. Er zijn inmiddels al twee weken achter de rug en ik ervaar het programma als intensief, leerzaam en gezellig.

In mijn dagelijks leven houd ik me verder nog bezig met gitaarspelen en (bord)spellen met vrienden.

 

 

Meer weten over het traineeship software tester van Polteq? Kijk dan op de pagina van het traineeship

of lees het interview met trainer Erik Runhaar, over de inhoud van het traineeship software tester van Polteq.

Onze junior software testers

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!