Maak kennis met onze trainees: Ivan en Wim | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Op 1 februari jl. startten zeven trainees met het Traineeship Software Tester van Polteq. Tijdens deze interne opleiding leren onze trainees in ongeveer zeven weken de fijne kneepjes van het testvak.

Veel aandacht wordt besteed aan de grondbeginselen van het testen van software op basis van onder andere ISTQB en TMAP®. Ook het testen in een Agile/Scrum – en minder gestructureerde – omgeving komt aan bod. Daarnaast besteden we nadrukkelijk aandacht aan de technische aspecten van het testvak. Zo zijn er trainingsdagen waarop thema’s zoals het testen van mobile apps, testautomatisering en Java voor testers worden behandeld.

Gedurende het traineeship leggen de trainees twee internationaal erkende examens af: ISTQB Foundation en ISTQB Agile Tester Extension. Ook zijn er trainingsmodules om communicatieve vaardigheden en andere soft skills verder te ontwikkelen.

Met het traineeship van Polteq heb ik een mooie stap gemaakt in mijn beginnende IT-carrière!

Onze zeven trainees zijn inmiddels bijna klaar voor de volgende stap: hun eerste echte opdracht in de praktijk! In een aantal blogs stellen wij ze graag aan u voor. Dit keer is het de beurt aan Ivan Penkov en Wim Bruins!

Ivan (unit West)

Ik ben Ivan Penkov, 31 jaar, woonachtig in Amsterdam.Onze trainees stellen zich voor: Ivan Penkov

Ik ben afgestudeerd aan de conservatoria in Groningen en Amsterdam. Jarenlang ben ik in de muziekwereld actief geweest als concertpianist en docent. De reden om in 2020 voor een carrièreswitch te gaan, waren mijn laat ontwikkelde passie voor techniek en IT, en de verrassend vele raakvlakken tussen musiceren op hoog niveau en het testvak. Bij Polteq kwam ik via  een Polteqer die toevallig een oud-collega is uit de muziekwereld.

Mijn vrije tijd besteed ik aan wandelen in de natuur, toeren op de motor of gewoon een goede espresso drinken met vrienden.

 

Wim (unit Noord)

Ik ben Wim Bruins, 25 jaar en woonachting in Leeuwarden. Hier woon ik met mijn vriendin, met wie ik inmiddels al ruim negen jaar samen ben.  In mei verwachten wij ons gezin uit te breiden met een dochter of een zoon. Ik heb een achtergrond als voedingsmiddelentechnoloog, en ben werkzaam geweest bij Friesland Campina.

Onze trainees stellen zich voor: Wim BruinsBij deze werkgever nam ik deel aan een MES-project. Binnen het project heb ik van alles gedaan. Van het opstellen van requirements, tot het opzetten van testscenario’s. Het trainen van end-users tot het in productie nemen van het softwarepakket. Ik was daar zogezegd “Subject Matter Expert”. Tijdens dit project ben ik in contact gekomen met Bart Beynon. Dit was dus mijn eerste contact met Polteq. Naarmate het project vorderde, heeft Bart mij geënthousiasmeerd over Polteq, en van het een kwam het ander.

Het Traineeship Software Tester is erg boeiend, en we zijn met een leuke groep. We zitten allemaal thuis, maar door de interactieve cases vergeet je dat soms!

In mijn vrije tijd speel ik af en toe gitaar, speel ik waterpolo (helaas nu even niet), en brouw ik mijn eigen bier. Daarnaast slinger ik af en toe mijn playstation aan voor een spelletje. En om toch een beetje in beweging te blijven wandel ik nu veel.

 

Meer weten over het traineeship software tester van Polteq? Kijk dan op de pagina van het traineeship

of lees het interview met trainer Erik Runhaar, over de inhoud van het traineeship software tester van Polteq.

Onze junior software testers

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!