"Ik verwacht mezelf niet alleen te zien groeien als tester, maar ook als persoon." | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Jessica is 33 jaar oud als ze aan haar stage begint. Voordat ze de overstap naar de IT maakte, werkte ze als verzorgende IG in ziekenhuizen, verpleeghuizen en in de thuiszorg. Zoals de meeste trainees begon Jessica het traineeship zonder directe ervaring in de IT, maar ze is altijd klaar voor een nieuwe uitdaging en erg leergierig.

Ze koos ervoor om een deel van het traineeship door te brengen in de accommodatie die bij het hoofdkantoor in Amersfoort wordt aangeboden en ook een deel te reizen vanuit haar woonplaats, zodat zij bij haar gezin kan zijn.

“Ik ging blanco het traineeship in. Ik kon me moeilijk voorstellen wat me te wachten stond. Dat het pittig zou zijn, had ik wel verwacht. Zes weken elke dag aan de bak kost nu eenmaal veel energie. Maar ondanks de zware momenten heb ik het erg naar mijn zin en overtreft het traineeship mijn verwachtingen.

Mijn ervaring met de stage en de groep is uiterst positief. Het verbaasde me hoeveel kennis ik in korte tijd kon opnemen, hoe goed de groep bij elkaar past en een hele leuke dynamiek creëert. We zijn allemaal zo verschillend, maar hebben ook veel overeenkomsten. Ik ben blij dat ik het zo goed kon vinden met deze groep en de trainers.

Ik zit om de week thuis en in het huisje. Thuis gaat het leven door. Alle hectiek, het vroege opstaan, in de file staan… noem maar op. Hier in de huisjes heerst er rust. Voor mij een gamechanger om in alle stilte te kunnen oefenen met de leerstof, maar ook om het gezelschap van mijn collega’s in de andere huisjes op te zoeken als we het allemaal even zat zijn en willen ontspannen. De sfeer is amicaal en soms een beetje competitief. Maar dat doet Mario Party met een mens. Maar dat is wat Mario Party met een mens doet. Ambities op lange termijn zijn nog in de maak. Eerst wil ik mijn best doen om een goede tester te worden. Wat daarna komt, zal de toekomst uitwijzen. De eerste opdracht is nog niet in zicht, maar het blijft een spannend idee. Ik verwacht mezelf te zien groeien als tester, maar ook als persoon door deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Weg uit mijn comfortzone van de zorg.”

Medetrainee Dyan over Jessica

“Jessica is absoluut een doorzetter. Ze heeft jarenlang in de zorg gewerkt en de werkmentaliteit die je daar nodig hebt neemt ze mee naar Polteq. Ze is betrouwbaar, intelligent en stopt niet voordat ze er zeker van is dat ze er alles aan gedaan heeft om iets zo goed mogelijk te doen. Als moeder zijnde heeft ze tijdens het traineeship een hoop ballen hoog te houden. Ze heeft echter altijd goede zin en weet zich altijd te concentreren in de les. Haar stressbestendigheid is iets om jaloers van te worden.“

Ben jij ook toe aan een stap buiten je comfortzone? Denk je dat een carrière als software tester iets voor jou is, maar heb je helemaal geen ervaring in de IT? Wacht dan niet langer en bekijk hier op onze website de voorwaarden om deel te nemen aan ons traineeship.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!