Interview met Polteq directeur Marcel van Egmond
Terug Delen Printen E-mail

Marcel van Egmond (44) is per 1 januari 2020 gestart als Directeur bij Polteq Test Services

In de afgelopen jaren heeft Marcel verschillende management- en directierollen vervuld.  Hij beschikt over een ruime ervaring in Software-as-a-Service, IT-projecten en IT-dienstverlening, welke hij heeft opgedaan bij o.a. Wolters Kluwer, iPROFS (een Java detacheringsorganisatie) en Finalist (software ontwikkeling).

Marcel, wat waren jouw beweegredenen om voor Polteq te kiezen?

Er zijn een aantal ‘normen en waarden’ die Marcel erg belangrijk vindt binnen een organisatie. Bijvoorbeeld kwaliteit, passie, persoonlijke ontwikkeling en een bepaalde cultuur. Tijdens zijn eerste bezoeken aan Polteq viel hem met name de sfeer op kantoor op. “Dat warme gevoel als je het kantoor binnenstapt. Ik loop nu een paar weken mee en mijn eerste indruk wordt alleen maar bevestigd. Wat ik persoonlijk heel belangrijk vind, is om betekenisvol te zijn en dat zie ik ook bij Polteq. Polteq helpt andere organisaties om kwalitatieve software te ontwikkelen, daar komt het eigenlijk op neer. En daar zijn we heel goed in. Toegevoegde waarde leveren waar de klant van de klant ook weer profijt van heeft.”

Marcel van Egmond

Hoe zie jij de toekomst van ons vakgebied?

De toekomst van ons vakgebied ziet Marcel rooskleurig in. “Het IT-landschap is continu onderhevig aan verandering. Je mag eigenlijk wel stellen dat ‘verandering’ de enige constante is die we hebben. Dat zie je in technologieën, denk maar aan de opkomst van Mobile, Big Data, AI, Blockchain, etc. Je merkt dat de materie steeds complexer wordt. Tegelijkertijd zie je ook dat ontwikkelmethodieken aan het veranderen zijn. Met de opkomst van Agile/DevOps krijgen testers een steeds bredere rol in het ontwikkelproces en houden zich ook bezig met ontwikkelen of informatieanalyse. Bovendien is testautomatisering inmiddels een onmisbare factor. Verder speelt dat bij ontwikkelaars wordt afgestapt van het traditionele frontend – backend om meer fullstack te worden, dat zie je ook terug bij testers. Dat maakt het interessant, want het vakmanschap van testen moet continu meebewegen met deze veranderingen en waar het kan trendsettend bijdragen. Ontwikkeling van het vak en haar testspecialisten, dat staat bij Polteq voorop. En de vraag naar goede testspecialisten, vakkundig advies en opleidingen op het gebied van testen in deze complexiteit zie ik alleen maar toenemen.”

Waar word je blij van?

“Waar ik blij van word? Ik kan intens blij worden van heel kleine dingen. Maar op zakelijk gebied denk ik meteen aan de term ‘organisatie’. Een organisatie is een groep mensen die samenwerkt om een gemeenschappelijke doelstelling te realiseren. Als ik dat zie gebeuren en ik zie mensen zich daarin ontwikkelen en vooral ‘fun’ hebben, dan word ik heel gelukkig. Je doet het samen, je bent een team. Samen de schouders eronder zetten, daar word ik blij van.

Wat voor een directeur ben jij?

“Als ik in één woord zou moeten samenvatten hoe ik als directeur ben, dan zeg ik: verbindend. Ik ambieer verbindend leiderschap. Mensen betrekken in plannen, mensen laten meedenken, samen plannen uitvoeren. Ik geloof in innovatieve kracht. Niet alleen technisch, maar ook als organisatie, vanuit de mensen.”

Hoe zie jij Polteq over vijf jaar?

“Ik ben hier natuurlijk nog maar net, maar het is mijn ambitie om het voor elkaar te krijgen dat als iemand aan testen denkt, hij of zij direct de parallel trekt naar Polteq. En daar is een hoop voor nodig. Onder andere innovatie en ontwikkeling van medewerkers is heel belangrijk. Want onze mensen, dat ís Polteq. In die mensen en hun kennisniveau moeten we blijven investeren. Door dat te doen, kunnen we uiteindelijk het verschil maken op de markt, zodat men niet zal denken: ‘ik heb een tester nodig’, maar: ‘ik heb een Polteqer nodig.’ Dat wil ik graag bereiken. Heb je een vraag over testen, wat het ook is, bel Polteq. Daag ons uit! Die autoriteitspositie wil ik graag verder uitbouwen, maar wel met de cultuur die we nu hebben als organisatie. Autoritair zonder elitair te zijn.”

Wat is daarvoor nodig?

“Als ik naar de grote banner kijk met de tijdlijn van Polteq, dan denk ik ‘wauw, zo moet het zijn!’ De markt in de gaten houden, innoveren en daarin blijven investeren. Dat heeft Polteq de afgelopen 20 jaar gedaan en dat zal ook de komende jaren een belangrijk speerpunt blijven. Anticiperen op wat er in de markt gebeurt en blijven groeien. En dan bedoel ik niet per se in aantallen. Het doel is niet om naar 250 medewerkers te groeien. Dat is misschien een middel om iets te realiseren, maar geen doel op zich. Feit blijft natuurlijk: om te kunnen innoveren moet je investeren en om te kunnen investeren heb je geld nodig.”

Op 1 januari jl. is Marcel van Egmond gestart als directeur bij Polteq Test Services.

Marcel van Egmond met de tijdlijn van Polteq

Waar ligt volgens jou de kracht van Polteq?

Waar de kracht van Polteq ligt, daar kan Marcel kort over zijn. “De kracht van Polteq ligt bij de mensen. De mensen die ‘achter de schermen’ werken én de Polteqers die ’s ochtends in de auto stappen om naar de klant te rijden: samen maken we het verschil.”

 

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!