Hoe ik software tester werd... | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Lieke ten Voorde startte in januari in het Traineeship Software Tester van Polteq. In deze blog post beschrijft zij hoe ze bij Polteq terechtkwam en welk carrièrepad zij bewandelde.

Lieke ten Voorde startte in januari in het Traineeship Software Tester van Polteq. In deze blog post beschrijft zij hoe ze bij Polteq terechtkwam.

Lieke ten Voorde

Op 7 januari startte ik met de interne opleiding van het Traineeship Software Tester van Polteq, een unieke kans om binnen korte tijd veel te leren over testen. Daarvoor was ik al een tijdje bezig met een carrière-switch naar de IT. Waarom? Allereerst omdat ik meer uitdaging zocht en omdat ik merkte dat ik bij vorige werkgevers ongemerkt in de rol van IT-vraagbaak terecht kwam.

Maar hoe kom je vanuit een baan in de Sales, naar een nieuwe carrière in de IT? Ik besloot bij de basis te beginnen: leren programmeren. Dat heb ik eerst zelf geprobeerd in de avonduren met online cursussen. Toen dat me niet snel genoeg ging, ben ik op zoek gegaan naar opleidingen. Ik ben toen een parttime-opleiding gaan volgen tot Java-developer. Een basistraining met veel theorie en veel verschillende programmeertalen, waar ik ontzettend veel van heb geleerd.

Ik merkte daardoor dat ik de goede keuze had gemaakt, ik zat telkens juichend achter mijn computer als een stukje code dat ik had geschreven ook echt werkte. Maar écht programmeren kon ik nog niet. En ik miste natuurlijk praktijkervaring. Op zoek naar een baan dus, om verder te leren. Alleen bleek dat nog niet zo eenvoudig. Tegelijkertijd begon ik te twijfelen of ik echt (java)developer wilde worden, ik had het gevoel dat ik meer zou kunnen in de IT dan alleen programmeren, en twijfelde ook of ik daar ooit écht goed in zou kunnen worden.

Verder zoekend naar vervolgstappen kwam ik op vacatures van testers terecht. Een functie waarin mijn communicatie-opleiding, mijn kritische blik en alles wat ik net had geleerd samenkwam. En zo kwam ik bij Polteq terecht. Na een prettig gesprek en een best pittige analytische test mocht ik begin 2019 starten als trainee. De interne opleiding bestond uit een periode van zeven weken met onder andere veel testtechnieken, ISTQB-examens, spelen met Lego Mindstorms, best confronterende communicatie-trainingen en met een groep leuke mede-trainees.

Na de interne opleiding ben ik meteen gestart als junior tester bij een eerste opdracht. De overstap is gemaakt, de uitdaging die ik zocht is er en ik kan weer enorm veel leren.

Wil jij ook software tester worden? Binnenkort starten wij weer met een nieuw Traineeship Software Tester. Klik hier voor meer informatie

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!