Traineeship Software Tester van Polteq: een nieuwe stap in mijn carrière
Delen Printen E-mail

Het Traineeship Software Tester van Polteq: een nieuwe stap in mijn carrière

Daar zat ik dan in de trein, in alle vroegte, op weg naar de eerste dag van het Traineeship Software Tester van Polteq. Het nieuwe, spannende, leerzame, intense en uitdagende avontuur ging beginnen! Wat ga ik allemaal leren en zullen er leuke mensen in mijn “klas” zitten? Een hoop vragen flitsten er door mijn hoofd. Waarom was ik ook al weer begonnen aan dit traineeship-avontuur? Omdat ik “iets” anders met mijn loopbaan wilde. Dat “iets” moest iets worden met ICT, waarbij ik mijn analytische vaardigheden kon combineren met mijn soft skills. Dus met nog veel werkende jaren voor me, besloot ik het frisse onbekende vak van software-tester met enorme zin en enthousiasme tegemoet te treden. Samen met mij deden dit 9 andere toppers, die in mijn “klas” zaten. In totaal waren we met 4 vrouwen en 6 mannen. Iedereen met zijn eigen achtergrond en zijn eigen verhaal en allemaal kozen we voor het vak software-tester.

De sfeer

Doordeweeks liet ik Brabant achter me inclusief mijn man, mijn dochter, de geur van de bloemen en het gras in mijn tuin. Kortom ik liet het vertrouwde achter me en verruilde dit twee maanden lang voor mijn nieuwe “thuis” in Amersfoort. “Thuis” kan ik hier schrijven omdat ik het traineeship als erg positief en gezellig heb ervaren. Ik fietste iedere dag van het huisje, dat Polteq had geregeld om te overnachten, naar het hoofdkantoor om zoveel mogelijk nieuwe kennis op te snuiven. Ik was hierbij erg onder de indruk van de kennis en kunde die Polteq in huis heeft. Wauw, dat is echt heel veel! Het grootste deel van de interne opleiding werd verzorgd door Polteqers zelf. Wat ze hierbij goed deden, was de theorie te verlevendigen met voorbeelden uit hun eigen werkpraktijk. Dit was fijn omdat de meeste van ons geen uitgebreide test-ervaring hadden of IT-achtergrond. Aan de groep zelf heb ik veel steun en plezier beleefd. We leerden bijvoorbeeld samen voor de toetsen en examens. Daarnaast vermaakten we ons in de avonden met veel leuke ontspannende, sportieve, culinaire en culturele activiteiten.

Het Traineeship Software Tester van Polteq

Evie Haest

Praktijkcasussen

Terugkijkend op het traineeship kan ik zeggen dat ik ontzettend veel geleerd heb. De eerste maand had een algemene opzet, waarbij ik vooral veel geleerd heb van de basis testtechnieken en agile/scrum. Dit kwam vooral omdat alles wat we leerden, we in praktijkcasussen toepasten. We konden daarnaast twee internationaal erkende certificaten behalen, namelijk ISTQB Foundation en ISTQB Agile Tester Extension. De tweede maand was technischer van opzet. We leerden bijvoorbeeld programmeren, mobile app testing, testautomatisering en als afsluiter deden we, als kers op de taart, een SCRUM game. Ook belangrijk vond ik dat er binnen het programma aandacht was om je soft skills aan te scherpen. Al met al vond ik deze brede opzet gedegen en ik verwacht er nog veel plezier van te hebben bij de klant.

Motivatie belangrijk

Als je aan mij zou vragen of ik het moeilijk vond, dan zou ik zeggen dat het traineeship goed te doorlopen is als je door de aanname-selectie bent gekomen en je de juiste motivatie hebt. Ikzelf heb naast de klassikale lessen af en toe in de avonden wat extra energie en tijd gestoken om de certificaten te behalen en de toetsen goed te kunnen maken.

Een aanrader

Toen de twee maanden van het traineeship erop zaten, heb ik ook Polteq beter leren kennen. Ik vind het heel tof om bij Polteq te werken. Onder andere omdat het een specialist is op het gebied van testen, waar zoveel kennis en kunde in huis is, die ze graag delen. Verder voel ik me erg thuis in de persoonlijke, informele, betrokken en positieve bedrijfscultuur die er heerst. Ik kan dan ook zeggen dat ik geen moment spijt heb gehad van de switch naar software-tester bij Polteq. Voor mij was het best een overstap omdat ik geen IT achtergrond heb. Ik ben namelijk van origine Arbeids- en Organisatiepsycholoog. Maar ik ben leergierig en ik heb al veel leuke dingen mogen doen in mijn werkende leventje tot nu toe. Ik heb gewerkt als onderzoeker, docent, trainer, e-learning ontwikkelaar en opleidingskundige in verschillende sectoren. Met deze switch ben ik een nieuw avontuur aangegaan en ik kijk uit naar hetgeen me dit nog gaat brengen aan werkplezier! Ik zou dus willen zeggen tegen iedereen die overweegt deze kant op te gaan: ga ervoor! Het Traineeship Software Tester van Polteq is echt een aanrader omdat de opleiding gedegen van kwaliteit is qua inhoud en opzet. Maak er een leuke tijd van, waarbij je geniet en zoveel mogelijk aan nieuwe kennis en ervaringen “sponst”.

Evie Haest

Binnenkort start het volgende Traineeship Software Tester. Je kunt je hievoor aanmelden op deze webpagina.

 

 

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!