Het testen van REST API’s achter een mobiele app | Polteq
Terug Delen Printen E-mail

Tweedaagse training testen van REST API’s achter een mobiele app

Een API is een Application Programming Interface en vormt een raamwerk voor de communicatie tussen systemen. Een API levert de informatie (content) aan die een app presenteert aan de eindgebruiker.

Voor IT-ers die te maken krijgen met het (selecteren en) testen van mobiele apps, het testen van REST API’s of het testen van cloud services biedt Polteq de tweedaagse training “Testen van REST API’s achter een mobiele app” aan.

De centrale vraag in deze tweedaagse training is: Hoe test je een API die achter een willekeurige app gebruikt wordt?

Allereerst wordt gekeken naar de risico’s die het testen van services en API’s noodzakelijk maken. Vervolgens wordt het testen stap voor stap uit de doeken gedaan aan de hand van publieke API’s. Welke teststrategie kan het beste gevolgd worden? Welke testomgeving is daarvoor nodig? Misschien wel de productieomgeving? Waar stopt het testen van de API en waar begint het testen van (bijvoorbeeld) de mobiele app? Wie zorgt voor een End to End test? Antwoorden op deze en meer vragen worden behandeld in deze training.

Dag 1: opdoen of opfrissen van API kennis

Tijdens de eerste dag van deze tweedaagse cursus leert men wat REST API’s zijn (of kan API kennis opgefrist worden). We starten met de basisconcepten van een ‘message architecture’ in een API. Elementen als ‘resources, verbs, state, headers, tokens’ etc. worden uitgelegd. Met deze ‘building blocks’ wordt de basis gelegd om te starten met het testen van API’s. Met behulp van demo’s, voorbeelden en oefeningen wordt praktische kennis aangereikt en leert men de typische risico’s die verbonden zijn met interfaces, te herkennen.

Dag 2: verbeteren van vaardigheden in het testen van REST API’s

De tweede dag van de cursus is erop gericht om de vaardigheden in het testen van API’s te verbeteren. Hierdoor zullen de cursisten beter in staat zijn om hun development team op een efficiëntere en effectievere manier feedback te geven. Hoe test je of de API gemakkelijk in gebruik is, of hij schaalbaar is, op een acceptabel niveau presteert en hoe veilig hij is?

Tijdens een praktische workshop leren de deelnemers hoe je teststrategie opstelt en implementeert. Daarnaast komt het gebruik van tooling aan de orde om verschillende versies van API’s en resources met elkaar te kunnen vergelijken.  Ook leert men hoe je ‘headers’ met ‘tokens’ moet gebruiken, hoe je Javascripts kunt opstellen om daarmee tests met assertions te automatiseren en hoe je performance tests moet uitvoeren.

Naast theorie wordt in de workshop gebruik gemaakt van praktische oefeningen. Iedere oefening richt zich op een aparte API en op verschillende manieren van implementatie. De deelnemers leren wat de specifieke zwakke punten en risicofactoren zijn van API’s en hoe ze technieken kunnen toepassen om deze risico’s te vermijden.

De training “Testen van REST API’s achter een mobiele app” kan geboekt worden als een tweedaagse training, maar het is ook mogelijk om je in te schrijven voor alleen de eerste of de tweede (meer geavanceerde) dag van de cursus. Neem contact op met onze afdeling Opleidingen om de mogelijkheden te bespreken.

Tweedaagse training Testen van REST API's achter een mobiele app

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!