Het invoeren van testautomatisering | Polteq, specialist in software testen
Terug Delen Printen E-mail

Het succesvol invoeren van testautomatisering

Testautomatisering is hot. Pak een willekeurige vacature voor een softwaretester en je leest als één van de eerste vereiste vaardigheden “kennis van en ervaring met het implementeren van testautomatisering”. Ook in artikelen over kwaliteitsborging door agile teams wordt testautomatisering vaak genoemd als sleutel tot succes.

Testautomatisering is inderdaad heel belangrijk bij agile voortbrenging. Zonder testautomatisering zijn teams niet in staat om hoogfrequent producten te releasen van hoge kwaliteit. Maar, het invoeren van testautomatisering is complex en kent vele valkuilen. Daarom is het goed om even stil te staan bij wat testautomatisering precies is en welke aspecten belangrijk zijn voor het succesvol invoeren van testautomatisering.

Uit de vacatures krijg je het idee dat testautomatisering het werkgebied is van de tester. In vacatures van ontwikkelaars lees je vrijwel nooit dat er kennis van het bouwen van testen vereist is. Toch is zowel inspanning van de tester als ook van de ontwikkelaars nodig voor het goed invoeren van testautomatisering. Sterker nog; goede testautomatisering begint bij de ontwikkelaars! Hiertoe bepalen tester en ontwikkelaar in nauwe samenwerking welke testdekking de ontwikkelaar verzorgt en welke testdekking de tester daar nog bovenop zet.

Wilt u meer weten over de valkuilen en succesfactoren voor het invoeren van testautomatisering? Download dan het volgende artikel, hier gaan we dieper op dit onderwerp in.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!