Hackathon in België | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Woensdag 27 november kwam Polteq België voor de derde keer samen om de tanden in Automation te zetten.

Deze keer in de vorm van een heuse Hackathon Automation onder de deskundige begeleiding van Erik Haartmans en Martijn Thiele.

Na een korte briefing over het doel van de avond en de opdracht, was het vooral handen uit de mouwen en automatiseren maar.

De opdracht bestond uit het schrijven van geautomatiseerde tests voor een systeem met een website (frontend) en een achterliggende backend. De automatisering kon worden opgelost door gebruik te maken van Selenium voor de website en REST API’s voor de backend.Aan het werk

Qua ontwikkeltaal was er keuze uit Java, C# en TypeScript. Naast een ontwikkelomgeving voor de tests (IntelliJ IDEA, VS Code, Visual Studio, Java SDK en Node.js) moesten we ook gebruik maken van tools en accounts voor GIT.  De voorbeeldcode en testobjecten waren beschikbaar via Gitlab.

In kleine groepjes gingen we van start met dezelfde opdracht. Iedere groep had een andere aanpak. Eerst goed afstemmen en dan starten, er direct invliegen of een combinatie van beide. Indien we dreigden vast te lopen, konden we steeds beroep doen op de kennis van Erik en Martijn. Via een kleine tip konden we dan weer snel verder gaan.

Nadien was er ruimte om de opzet, mogelijke struggles, oplossingen e.d. te tonen en te bespreken.

Het was een heel fijne avond waar vooral veel samengewerkt is. En waar we geleerd hebben van elkaar.
Voor herhaling vatbaar!

Nog een belangrijk detail: toen het eten werd gebracht, duurde het toch wel geruime tijd vooraleer ze van achter de pc kwamen. Dat is altijd een goede graadmeter dat we met iets leuks bezig zijn!

Monica Verpoucke

Samen werken

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

Hoe wij dat doen?
Lees meer
Focus
Focus
Vakmanschap
Vakmanschap
Kennisdeling
Kennisdeling
Persoonlijk
Persoonlijk
Lokaal
Lokaal
Oprecht
Oprecht
Plezier
Plezier
Meer
Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!