Leergang Future Proof testing | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

De samenstelling van Future Proof testing: meer dan de som der delen

Hoe zorg je dat jouw testprofessionals op de hoogte blijven in een snel veranderende IT wereld? Voor deze vraag ziet Polteq zich gesteld. Het eerste antwoord dat Polteq hierop geeft is de start van de leergang Future Proof testing op 9 mei: zestien bijeenkomsten voor acht modules en zelfstudie-opdrachten waarin de meest recente en relevante ontwikkelingen op testgebied centraal staan.

In dit blog kijken we naar de totstandkoming van de leergang en beantwoorden we vragen als:

 • Hoe kom je tot een selectie van trainingen?
 • Wat zijn de geselecteerde onderwerpen en waarom zijn die de meest relevante?
 • Wat is de meerwaarde van een leergang boven losse trainingen?

Vandaag aandacht voor de inzet van een leergang in plaats van losse trainingen.

De markt verandert en daarmee ook de tester

Het softwareontwikkelingsproces verandert. Polteq merkt dat. Steeds meer aanvragen voor software testers bevatten eisen die voorheen niet gevraagd werden. Er is dus werk aan de winkel voor de Polteqer. Hij dient zijn kennis en vaardigheden op meerdere vlakken uit te breiden om aan deze eisen tegemoet te komen. Maar met welke kennis en vaardigheden moet hij beginnen? En hoe kan Polteq haar medewerkers daarbij helpen?

Geen training of cursus maar een leergang

Polteq helpt haar medewerkers in hun ontwikkeling. Eén van de hulpmiddelen daarbij is het bieden van trainingen en cursussen. Omdat het hier gaat om een flink pakket aan specifieke eisen, is het geven van enkele trainingen niet afdoende: de eisen vanuit de markt vragen om een heel pakket aan skills. Daarom kiest Polteq voor een leergang waarin de nieuwe kennis en vaardigheden aan bod komen. Het doel van de leergang is om met een set aan onderwerpen voor klanten van meerwaarde te zijn én te blijven.

De leergang: méér dan de som der delen

Bij de samenstelling van onderwerpen gaat het dus om wat relevante kennis en vaardigheden zijn in de testopdracht van de Polteqer. Nu én in de toekomst. Maar er is nog een ander aspect van belang: de leergang is méér dan de som der delen. Het gaat in deze cyclus óók om helpen, samenwerken, je presenteren, moed en durf hebben om hulp te vragen, plannen en onder tijdsdruk werken. Oók de beheersing van deze soft skills is een succesfactor voor iedere tester.

Volgende week meer over de onderwerpen in de leergang en de keuzes die hierbij zijn gemaakt.

Jan Wouter Lok

 

 

 

Polteq Leergang Future Proof testing

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!