Een unitmeeting, maar dan net even anders... | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Een creatieve oplossing om een unitmeeting tóch door te laten gaan…

Afgelopen week stond er een unitmeeting van Polteq op de planning. Met alle maatregelen die op dat moment van kracht zijn in verband met uitbraak van het Coronavirus, lag één oplossing gemakkelijk voor hand: uitstellen c.q. afzeggen. Maar Polteq-ers zouden Polteq-ers  niet zijn, als we deze uitdaging niet met twee handen zouden aanpakken door de huidige beschikbare (technische) middelen in te zetten om er alsnog een succes van te maken. En… dat werd het!

Inloop & Diner

Voorafgaande aan de unitmeetings binnen Polteq eten we altijd samen. Dat dit – in de huidige omstandigheden – niet meer kan, was duidelijk. Maar waarom zouden we onze collega’s niet alsnog kunnen trakteren op avondeten? In plaats van pizza op kantoor, een pizza “@ your front door”. Dankzij Thuisbezorgd konden alle collega’s hun ‘pizza delivery’ live volgen.

Precies om 17:45 uur  belden de bezorgers aan op de thuisadressen van onze collega’s verspreid over het gehele land. De (online) meeting kon worden geopend.

Unitmeeting

Het programma bestond die avond uit de gebruikelijke Polteq Update en een samenvatting van het jaarplan 2020 van de technische unit. Om het ons niet te gemakkelijk te maken, stond het grootste gedeelte van de avond in het teken van workshops op basis van een zogenaamde ‘break-out sessie’. Voor elk zelfsturend disciplineteam binnen de technische unit stond een apart MS Teams kanaal klaar om te brainstormen over gewenste user stories om zodoende de eigen discipline binnen de technische unit door te ontwikkelen.

Terugkoppeling & Afsluiting

Het laatste onderdeel van de unitmeeting was gericht op het centraal terugkoppelen van de gerealiseerde resultaten per disciplineteam. Door het delen van nieuwe user stories ontstonden kruisverbanden en op die manier werd iedere collega op de hoogte gebracht van wat er bij de andere disciplines speelt. Om 20:00 uur zat het officiële programma erop en bleven een aantal collega’s ‘hangen’ om samen (online) een drankje te toen.

Het resultaat

Ondanks deze surrealistische tijd zijn we in staat gebleken online een waardig alternatief neer te zetten voor onze unitmeetings. De reacties waren positief en de verbeterpunten nemen we mee in ons continue verbeterproces. Al met al een erg leuke (online) teammeeting met direct toegevoegde waarde voor onze dienstverlening naar onze klanten.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!