"Een gesprek met Polteq zorgde ervoor dat ik het testvak in wilde!"
Terug Delen Printen E-mail

Technisch Test Expert Mark Kuin kwam via zijn zwager bij Polteq terecht. Een niet alledaagse manier om bij ons binnen te komen. We vroegen aan Mark of hij ons daar wat meer over wilde vertellen.

Mark, hoe ben je bij Polteq terechtgekomen? Wat was voor jou de reden om voor Polteq te kiezen?

“Ik heb Bedrijfseconomie gestudeerd aan de HVA/HES in Amsterdam en naast mijn studie werkte ik parttime in de agrarische sector. Hier heb ik geleerd om hard te werken. Mijn eerste kennismaking met Polteq was via mijn zwager. Hij was al een aantal jaar werkzaam bij Polteq en had het er erg naar zijn zin. In de gesprekken die ik met hem had, vertelde hij altijd erg enthousiast over Polteq en over zijn werk. Dit was voor mij de aanleiding om de stoute schoenen aan te trekken en ook eens op gesprek te gaan bij Polteq. Dit gesprek verliep heel positief en zorgde ervoor dat ik ervan overtuigd was dat ik ook het testvak in wilde! Na een sollicitatiegesprek en twee toelatingstoetsen die allemaal positief verliepen, werd ik aangenomen en startte ik in 2015 in het Traineeship Software Tester van Polteq. Ik vond het leuk om door middel van dit traineeship het testvak in te stappen en mezelf Polteqer te mogen noemen!”

Kun je iets vertellen over de opdrachten die jij uitvoert? Wat doet een Technisch Test Expert?

“De opdrachten die ik uitvoer, zijn van technische aard en gericht op testautomatisering en performance testen. Op dit moment ben ik ingezet bij de Nationale Postcode Loterij. Hier houd ik me voornamelijk bezig met het uitbreiden en verbeteren van het test framework in ruby (frontend en backend) en performance testen middels JMeter.”

Wat is het leukste en meest uitdagende aspect van jouw werk?

Mark Kuin tijdens het traineeship software tester van Polteq

Mark Kuin (links) tijdens het Traineeship Software Tester van Polteq.

“Voor mij is dat het feit dat de IT-wereld constant blijft doorontwikkelen en dat je als (technisch) tester meegroeit met de veranderingen. Dit zorgt ervoor de je constant geprikkeld wordt om jezelf te verbeteren en nieuwe dingen te leren. Daarnaast is het testvak afwisselend: de ene dag ben je in gesprek met stakeholders en de andere dag zit je met je neus in de code.”

Wat onderscheidt Polteq, naar jouw idee, van andere bedrijven?

“Bij Polteq wordt er gestreefd naar een goede balans tussen de medewerker, de klant(en) en Polteq zelf. Bij andere detacheerders hoor ik vaak dat er vooral wordt ingezet op het binnenhalen van een opdracht en dat de interesse in de medewerker daarna snel verdwijnt. Daarnaast kun je bij Polteq continu blijven doorgroeien en jezelf ontwikkelen door middel van een onbeperkt aanbod van cursussen en trainingen. En last but not least: een leuk, gezellig en/of informeel gesprek bij het koffiezetapparaat is altijd mogelijk!

Kun je iets vertellen over de doorgroei- en carrièremogelijkheden bij Polteq?

“Binnen Polteq zijn er veel verschillende mogelijkheden om jezelf voortdurend te blijven verbeteren in het testvak. Wil je bijvoorbeeld meer de technische kant op zoals het uitvoeren van performance, security of testautomatiseringsopdrachten, of wil je juist meer de kant op van testcoördinatie of -management; het is allemaal mogelijk! Daarnaast is het ook mogelijk om trainingen te geven aan klanten en/of Polteq collega’s, nieuwe trainingen te helpen ontwikkelen, of bij te dragen aan het (verder) ontwikkelen van R&D vraagstukken.”

Wil jij ook (technisch) software tester worden? Kijk dan op deze pagina wanneer ons volgende traineeship begint. Een IT vooropleiding is niet nodig. Wij leiden je op! Solliciteer direct online!

Traineeship Software Tester 2015

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!