Een dag uit het leven van een ex-trainee | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Ochtendroutine. Met de eerste bak koffie in de hand kijken of ‘mijn’ vaste flexplek bij de opdrachtgever nog vrij is. Daarna met de teamleden het afgelopen weekend en de dagelijkse files bespreken. En dan aan de slag!

Onverwacht word ik door mijn scrummaster voorgesteld aan mijn nieuwe testcollega. Vol energie, klaargestoomd met een testopleiding van twee maanden en nu klaar voor het échte werk! Tenminste: bijna klaar. Een eigen laptop laat nog even op zich wachten, dus het is eerst een kwestie van meekijken en veel vragen stellen. Welkom in de realiteit.

Heel herkenbaar ook. Ruim drie jaar geleden begon ik ook als testengineer en stond ik ook te trappelen van ongeduld om direct aan de slag te gaan met testen op de eerste werkdag bij de opdrachtgever. Het traineeship van twee maanden bij Polteq was voorbijgevlogen. Natuurlijk moest er flink gestudeerd worden, maar nog veel belangrijker voor mij was de verbondenheid en het plezier met de medetrainees en de vele collega’s bij Polteq.

Bij het inwerken van de nieuwe testcollega bemerk ik pas hoeveel kennis en ervaring ik in die betrekkelijk korte tijd al heb opgebouwd. Uiteraard is de daadwerkelijke werkervaring zeer belangrijk, maar daarnaast biedt Polteq mij door middel van de uiteenlopende eigen trainingen en bijbehorende examens de mogelijkheid om mijn eigen pad te kiezen om door te groeien als testspecialist. Hierbij kan ik mij ook verder ontwikkelen in mijn eigen testgerelateerde interessegebieden.

Toen ik solliciteerde bij Polteq heb ik aangegeven dat ik op zoek was naar een baan met veel afwisseling, werkplezier en genoeg uitdagingen om mijn tanden in te zetten. Inmiddels kan ik zeggen dat mijn verwachtingen zelfs ruimschoots zijn overtroffen. Ik voel me bij Polteq gewaardeerd als medewerker en collega, ga met plezier en vertrouwen naar de opdrachtgevers en ben er kortom trots op om Polteq’er te zijn!

Wat ik verwonderlijk en interessant blijf vinden, zijn de verschillende achtergronden en opleidingen van alle testcollega’s. Het maakt eigenlijk niet uit wat je hiervoor gedaan hebt, als de mindset maar klopt. In mijn nieuwe testcollega herkende ik ook direct deze bevlieging. Welkom in de testwereld en heel veel plezier!

Johan Reiman

Ex-trainee Johan Reiman

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!