"Ik leer graag door het voeren van discussies en dat doen we tijdens het traineeship dan ook regelmatig." | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Dyan Nöllgen heeft na een aantal jaren bij defensie als docent geschiedenis voor de klas gestaan. Geschiedenis en kennis delen heeft hij altijd leuk gevonden, maar na op meerdere scholen in diverse leerjaren en op verschillende niveaus les te hebben gegeven heeft hij besloten een overstap te wagen.

Tijdens de coronaperiode kwamen er allerlei online lesmethoden en onderwijstools op de markt waarmee Dyan in het onderwijs in aanraking was gekomen. De meeste van deze tools waren erg nuttig, maar zaten vol bugs en gaven vaak foutmeldingen. “Ik mailde een aantal keren heen en weer met de betreffende organisaties om gevraagd en ongevraagd feedback te geven en hulp te vragen waar dat nodig was,” aldus Dyan. “Hoewel het soms frustrerend kon zijn, vond ik het eigenlijk heel leuk om bij te dragen aan de kwaliteit van zo’n product.”

Nog nadenkend over welke stap hij wilde zetten na het onderwijs, wees een vriend hem op de mogelijkheden van een carrière als softwaretester bij Polteq. Dyan verdiepte zich in het vak en besloot de overstap naar de ICT te maken.

Tot nu toe bevalt het traineeship hem uitstekend! Hoewel hij verder geen ervaring heeft in de IT, kan hij de stof die hem tijdens de trainingen wordt aangeboden goed bijhouden. Dyan hoopt na het traineeship de ervaring op te doen die hij nodig heeft om een goede start te maken.

Omdat hij in het zuiden van Nederland woont, heeft Dyan ervoor gekozen om tijdens het traineeship in de omgeving van Amersfoort te verblijven. Een optie die Polteq biedt, omdat de te lange reistijd voor sommigen een onoverkomelijk probleem kan zijn. Hoewel het misschien even wennen is om anderhalve maand van huis te zijn, is het voordeel dat je je maximaal op de opleiding kunt concentreren.

“De sfeer in de groep is absoluut top. Het scheelt dat we met meerdere anderen op het vakantiepark slapen en regelmatig de stof met elkaar kunnen bespreken. Iedereen brengt zijn eigen ervaring mee en zo merk je dat er al aardig wat kennis in de groep zit. Vaak doen we de oefeningen samen aan tafel. Ik leer graag door discussie en dat doen we dan ook regelmatig. Ook eten we samen en is er ruimte voor ontspanning met bijvoorbeeld een spelletje Mario Kart of Party.”

Dyan ziet zijn toekomst heel positief in: het werk voelt voor hem een beetje als het oplossen van puzzels en hij ziet overeenkomsten tussen het nakijkwerk van een leraar en het testvak. Bovendien kon hij ondanks het lerarentekort nergens in het onderwijs een vast contract of fulltime baan krijgen. Bij Polteq kom je als trainee direct in dienst en bieden we salaris vanaf dag één.

Vooruitkijken is moeilijk voor Dyan, maar hij wil zich na het traineeship eerst richten op het worden van een allround testprofessional. Wellicht laat Dyan zijn didactische achtergrond niet verwateren en treedt hij op termijn zelf op als trainer bij Polteq.

“Op het moment dat het traineeship is afgelopen hoop ik eerst een meer ervaren collega te kunnen ondersteunen en zo even mee te kunnen kijken in andermans keuken. Ik kijk er wel ontzettend naar uit om zelf aan de slag te kunnen gaan!”

Medetrainee Melody over Dyan:

Met Dyan is het nooit saai. Je kan door zijn ruime kennis altijd leuke gesprekken met hem hebben!

Wil jij ook eens wat anders, denk je net als Dyan in bugs en oplossingen en heb je minimaal HBO werk- en denkniveau? Misschien is het testvak ook wel wat voor jou! Polteq biedt jou een interne opleiding met baangarantie. We nemen je direct in dienst, zodat je ook meteen salaris ontvangt. Een veilige sprong in het diepe! Bekijk hier op onze website de voorwaarden om deel te nemen aan ons traineeship.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!