De Kijk van Kees: warme overdracht | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

In dit artikel in TestNet Magazine brengt Polteq collega Kees Blokland een stukje filosofie en technologie bij elkaar.

Systemen lijken misschien kille machines, maar ook zij werken pas goed samen nadat er warme overdracht van informatie plaatsvindt. Twee systemen die informatie uitwisselen moeten elkaar om te beginnen kunnen horen, en vervolgens moeten ze ook dezelfde taal spreken, zodat de uitgewisselde gegevens herkenbare informatie wordt. Hier wordt het interessant voor ons als testers. Wat zijn veelgebruikte ‘zinnen’ die de systemen met elkaar moeten uitwisselen? Die vormen namelijk een eerste set van interessante validatietests. Dan gaan we de grenzen opzoeken van wat systemen als geldig beschouwen. Met andere woorden, tot waar begrijpt een systeem nog wat het andere systeem zegt?

Maar Kees is pas tevreden als de systemen elkaar ook begrijpen. Dus hoe wordt de taal geïnterpreteerd? Zie je dat het ontvangende systeem de juiste conclusies trekt en de juiste acties uitvoert op basis van de ontvangen informatie? Raakt het ontvangende systeem niet functioneel in de stress?

Door voldoende ver de systemen in te kijken, test je de warme overdracht van informatie: het sluitstuk van de systeemintegratietest.

Lees hier het complete artikel….

Kees Blokland

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!