De blinde vlek van exploratory testen | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Softwareontwikkeling maakt een revolutie door. Kwaliteit staat hoger op de agenda dan ooit. Testen is meer en meer onderdeel geworden van het totale kwaliteitsplaatje. Kennis van en ervaring met de verwachtingen van de business is nog nooit zo leidend geweest. Exploratory testen is niet meer weg te denken. ‘Works as designed’ is niet meer een geaccepteerde foutoplossing. Toch lijkt het tijdig vinden van kritische fouten maar niet te lukken.

Trainer en testconsultant Erik Runhaar schrijft in dit expert artikel dat gepubliceerd werd op Computable.nl over exploratory testen en ‘Inattentional Blindness’: het gevaar, dat we door het gebruik van testtechnieken, teveel gestuurd worden in zoeken naar een specifiek aspect in het resultaat, waardoor we de rest van de resultaten van onze tests over het hoofd zien. Dit vermindert de creativiteit, intuïtie en flexibiliteit van de tester en daarmee de kwaliteit van het testen.

Lees het complete artikel op computable.nl

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!