Continuous Performance Testing | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Op donderdag 5 maart organiseerde Polteq het gratis seminar: Continuous (Mobile) Performance Testing: “Performance Testing in DevOps Organizations”

Sinds de publiekelijke introductie van het ‘World Wide Web’ in 1993, is veel veranderd: zowel in technologisch, maar ook in sociaal opzicht. De razendsnelle ontwikkeling van (mobiele) informatietechnologie heeft ervoor gezorgd dat we tegenwoordig met meerdere apparaten tegelijkertijd, 24/7 met elkaar in verbinding staan.

Honger naar kennis
Hierdoor is een soort oneindige ‘rat race’ ontstaan tussen aanbieders. Bovendien heeft het ertoe geleid dat consumenten voortdurend en op elke gewenst moment in hun behoeften voorzien willen worden. Onze honger naar het consumeren van kennis, producten en/of diensten willen we zo goed mogelijk en ‘on demand’  en “with a push of a button” stillen.

Organisaties die in hun markt de beste willen zijn en blijven, proberen hun software development proces zo goed mogelijk te laten aansluiten op de voortdurend wijzigende klantbehoeften. Zij spenderen hier veel tijd, geld en aandacht aan. Praktijken als ‘Agile’ (e.g. Scrum, Lean en Kanban), diverse ‘continuous’ aanpakken (i.e. CI/CD2) of ‘DevOps’ zorgen voor ‘early feedback loops’ vanuit klantgroepen en een flexibele development organisatie die zich snel weet aan te passen aan deze continue veranderingen in klantbehoeften.

Maar hoe kun je er als organisatie te allen tijde en onder alle omstandigheden voor zorgen dat je online dienstverlening “on demand” voor iedereen beschikbaar is? En met behoud van een optimale ‘user experience’?

Tijdens deze middag/avond namen wij de deelnemers mee in de wereld van (mobile) performance testing binnen Agile, CI/CD2 en DevOps omgevingen en beantwoorden we o.a. de volgende vragen:

 • Waarom (mobile) performance testen?
 • Wat is (mobile) performance testen precies?
 • Hoe is (mobile) performance testen in te passen in een Agile context?
 • Wat is de positie van (mobile) performance testen binnen DevOps?
 • Wat is continuous (mobile) performance testing?

Rob Leijenaar gaf de presentatie “Continuous Performance Testing”

Deze presentatie geeft teams die de overgang willen maken of hebben gemaakt naar CI/CD handvatten voor het inregelen van hun performance testen. Teams in een Agile omgeving willen steeds vaker op elk moment naar productie kunnen gaan. De tijd om uitgebreide performance testen te doen ontbreekt dan. Wat nu? In deze presentatie ging Rob in op de uitdagingen die daarbij horen. Ter sprake kwamen zaken, als hoe je de verschillende risico’s kan afdekken en wat betekent shift left en shift right.

Op donderdag 5 maart organiseerde Polteq het gratis seminar: Continuous (Mobile) Performance Testing: “Performance Testing in DevOps Organizations”

 

Bekijk HIER de presentatie van Rob Leijenaar.

Performance Visual

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!