Check, check, double check | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Interview met Lis Adema, het gezicht achter de testopleidingen van Polteq

Lis Adema werkt al ruim 12 jaar bij Polteq op de afdeling Testopleidingen. Zij is het aanspreekpunt voor vragen over onze trainingen en opleidingen. Lis beantwoordt inhoudelijke vragen, vertelt op welke datums bepaalde open-rooster trainingen plaatsvinden en geeft advies over welke training geschikt is aan de hand van de ervaring van de cursist. Maar dat is lang niet het enige dat zij doet.

Lis: “Ik organiseer zowel de interne als de externe trainingen. Dat begint al met het regelen dat de juiste trainer voor de groep staat. Of trainers, want zeker voor de technische trainingen, die erg ‘hands-on” zijn, werken we vaak met een tweede trainer. Ik zorg ervoor dat het juiste materiaal voor de training op de juiste locatie aanwezig is; dat de cursusmappen up-to-date zijn, dat de boeken die gebruikt worden voorhanden zijn en dat de trainingsruimte in orde is.” Daarnaast moeten er presentielijsten gemaakt worden en na afloop ook de certificaten die de cursisten krijgen. Ook regel ik de lunch of het avondeten en zorg ik ervoor dat met alle dieetwensen van de cursisten rekening gehouden wordt.”

Naast deze organisatorische zaken maakt Lis ook offertes voor in-house trainingen bij onze klanten of voor klanten die meerdere medewerkers tegelijkertijd willen opgeven voor een training.  “Voor het maken van zo’n offerte moet ik natuurlijk van tevoren met de klant afstemmen wat precies de wensen zijn,” zegt Lis. “Vooral bij in-house trainingen gaat het om ‘maatwerk’ afspraken. Stuit ik daarbij op specifieke inhoudelijke vragen of wensen die ik niet direct zelf kan beantwoorden, dan speel ik deze door naar de betreffende trainer, of ik koppel de trainer rechtstreeks aan de klant.”

“Zorgen dat alles goed verloopt, dat is eigenlijk waar ik het grootste deel van mijn tijd mee bezig ben. Ik heb een “check, check, double check” functie,” lacht ze. “Omdat ik met zo veel verschillende betrokkenen te maken heb en ik soms ook afhankelijk ben van derden, ben ik steeds aan het bellen of aan het appen om te controleren of alles goed gaat. Als ik bijvoorbeeld trainingsmateriaal naar België stuur voor een training bij een klant, ga ik er nooit zomaar van uit dat het materiaal goed is aangekomen. Ik ga er dan toch altijd nog even achteraan bellen om daar zeker van te zijn. Het is al meerdere keren gebleken dat het ook echt nodig is om dit te doen. Er is natuurlijk niets vervelender dan dat een training gepland staat maar dat er geen spullen, trainer of lokaal beschikbaar is.”

“Dat regelen en organiseren, dat vind ik het leukste van mijn werk,” vertelt Lis enthousiast. “Checken en er op toezien dat alles goed verloopt, dat heb ik van nature, dus dat gaat me gemakkelijk af. Minder leuk vind ik het dat ik soms een training moet annuleren omdat er te weinig deelnemers zijn. Ik vind het vervelend dat ik dan cursisten moet teleurstellen, maar gelukkig hebben de meesten daar wel begrip voor. Uiteraard proberen we zo veel mogelijk om alle trainingen door te laten gaan, zelfs met een kleine groep deelnemers, maar soms kan het gewoon niet.”

Naast de interne trainingen die gegeven worden voor onze eigen medewerkers is Lis ook betrokken bij de organisatie van het traineeship software tester, waarvan op 3 september net weer een nieuwe editie van start is gegaan. Voor deze opleiding tot junior software tester, die bijna twee maanden duurt, zijn verschillende trainers betrokken, dus dat vereist de nodige coördinatie. En soms moet er op een creatieve manier naar oplossingen worden gezocht als er bijvoorbeeld meerdere trainingsruimtes tegelijkertijd nodig zijn.

Over de vraag welke trainingen ze het leukst vindt om te organiseren, hoeft Lis niet lang na te denken. “De technische trainingen vind ik erg interessant. Niet alleen omdat ze erg actueel zijn en over onderwerpen gaan die nu “hot” zijn, maar ook omdat ze door onze eigen professionals ontwikkeld zijn. Het is leuk om daarbij betrokken te zijn. Stiekem ben ik daar dan toch een beetje trots op!”

Bekijk hier al onze testtrainingen.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!