"Op je 51e kiezen voor een carrière switch is best een uitdaging" | Polteq, specialist in software testen

Wie denkt dat ons Traineeship alleen is weggelegd voor jonge instromers, heeft het mis! Bij Polteq geven wij enthousiaste mensen met HBO werk- en denkniveau van iedere leeftijd een kans. Zowel instromers als zij-instromers – met of zonder IT-ervaring – zijn bij Polteq welkom.

Een goed voorbeeld van een latere leerling is Alton Goodett (51). Hij werkte al 24 jaar als manager in de sales bij verschillende organisaties, toen hij besloot voor zichzelf te kiezen en zijn lang gekoesterde wens om in de IT te werken invulling te geven.

“Mijn gebrek aan werkervaring in de IT bracht mij op het idee van een traineeship en dat leidde mij al snel naar Polteq, waar ik de klik direct voelde. Ik had enorm veel zin om weer te gaan leren, om de tools te leren kennen waarmee je als tester aan de slag gaat. Polteq geeft mij die kans.” Alton Goodett

Hoewel het best een uitdaging is om als 51-jarige weer te gaan leren, heeft de open en directe sfeer in combinatie met de leuke groep trainees gezorgd dat de training een prettige en vooral leerzame ervaring voor hem is geweest. Het traineeship vindt plaats in ons hoofdkantoor in Amersfoort. Als dat ver reizen voor je is, bieden we de mogelijkheid om tijdens het traineeship in de buurt te overnachten. Alton heeft van de regeling gebruik gemaakt. Maar op je 51e zes weken het huis uit voor een traineeship… dat was wel even slikken in het begin.

De leeftijd van de trainees loopt uiteen van 22 tot 51, maar desondanks ontstond er een hechte, enthousiaste groep collega’s, die elkaar ruimte en respect gaf om te leren en uit te groeien tot geweldige testers.

“Ik kijk er enorm naar uit om een ervaren tester te worden en heb zeker geen spijt van mijn keuze voor Polteq. Ik hoop na het traineeship op een plek te komen waar het leerproces doorgaat. Uiteraard moet het werk leuk zijn, maar tot nu toe merk ik keer op keer dat Polteq niet teleurstelt, dus met die opdracht komt het ook wel goed. Ik ben vooral benieuwd naar het in praktijk brengen van de nieuw aangeleerde skills.”

Medetrainee Jessica over Alton: “Een van mijn toekomstige directe collega’s uit ZuidWest, is Alton. De oudste uit ons groepje, maar dit geeft een mooie wisselwerking met de wat jongere collega’s. Hij is sinds enkele jaren trotse veganist en maakt zijn waarden en normen hard in de praktijk. Dit bewonder ik enorm. Ik hoop nog veel van hem te kunnen leren buiten het IT-vak om. Voor mij is Alton een baken van rust die meer kan zeggen met een kneepje in de schouders dan 1000 woorden.”

Wil je ook graag verder in de IT, maar durfde je nog geen carrière switch te maken? Polteq biedt jou een interne opleiding met baangarantie. We nemen je direct in dienst, zodat je ook meteen salaris ontvangt. Een veilige sprong in het diepe!

Wat houd je nog tegen? Kijk op de website of je voldoet aan de voorwaarden en solliciteer direct!

Alton Goodett

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!