Polteq Agile gilde kicked off!  | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Kennisdeling is een van onze kernwaarden. In 2019 is Polteq gestart met de Polteq gildes, een van de manieren waarop we binnen Polteq zorgen voor kennisdeling, -ontwikkeling en -borging. De testprofessionals van Polteq die deel uit maken van een bepaalde Gilde zorgen ervoor dat de kennis over een specifiek deelgebied van testen wordt beheerd en intern en extern beschikbaar wordt gesteld. Zij vormen tevens een ‘vraagbaak’ voor andere Polteq collega’s. Daarnaast houden zij zich bezig met kennisontwikkeling en innovatie: het ontwikkelen van nieuwe diensten en eventueel opleidingen. Hieronder valt ook een stukje ‘trendwatching’: het onderzoeken van inhoudelijke trends.

Er zijn op dit moment vier gildes actief die allemaal draaien om een specifiek deelgebied van testen: Gilde Mobile, Gilde Automation, Gilde Business Analyse en Gilde Agile.  

Na de kick-off van de gildes Automation, Mobile en Business Analyse, vond op 6 november de allereerste bijeenkomst van het Agile gilde plaats.  

Jerome Habets en Thijs Hooijen hadden een presentatie voorbereid met voldoende interactie en met de aanwezige mensen gingen we vol enthousiasme van start. Geheel volgens Agile startten we met onze ‘goal’ van het Agile Gilde bekend te maken: continue verbetering met de PolteqerPolteq en de klant in een verbindende driehoek. Tijdens het voorstelrondje, waarin iedereen vertelde hoe hij of zij Agile ervaart bij de klant, vond al de nodige uitwisseling plaats en werden de ervaringen gedeeld en discussies op gang gebracht. Mooi om dan al te constateren dat geen enkele Agile ervaring hetzelfde is. 

Vanuit de ervaringen die gedeeld werden door de groep, hadden Jerome en Thijs een opdracht bedacht met een veertigtal stellingen naar aanleiding van de vraag: ‘Does this makes you go faster as a team’? Het was aan de groep om deze stellingen in de categorie ‘Fact’ of ‘Myth’ te plaatsen. Tijdens het ophangen van de kaartjes wakkerde dit ook weer de discussie aan, omdat sommige stellingen die als feit stonden genoteerd ook een mythe konden zijn, en omgekeerd. Leuk om te zien en het bevorderde de samenwerking en inzicht! Aan het eind van deze activiteit zijn we uiteraard ook nog even ingegaan op hoe Agile deze opdracht is verlopen.  

Kaartjes verdeeld in myth or fact

Toen deze activiteit ten einde was gekomen, lieten we de aanwezigen op post-its maximaal drie onderwerpen opschrijven waarvan zij dachten dat deze zouden bijdragen aan een succesvol gilde. Deze werden vervolgens via de MoSCoW methode geprioriteerd, wat ook weer de nodige discussies opleverde. Op basis van de overlap van een aantal items en de prioritering in MoSCoW, hebben we voor de toekomst van het gilde al meteen een geprioriteerde backlog 

Polteq collega Freddy de Weerd stelde voor om binnen het gilde snel iteratief te starten, om te voorkomen dat de opgedane ervaringen en discussies zouden wegzakken. Dit idee werd door de hele groep omarmd, en het Agile gilde was definitief geboren.  

We kijken terug op een geslaagde avond met leuke discussies en interacties tussen de aanwezigen en kijken dan ook uit naar de volgende bijeenkomst.  

Thijs Hooijen

Bijeenkomst Agile Gilde

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!