Achmea test event: trends in testing | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Op 4 november werd het Achmea test event georganiseerd in Apeldoorn (op 11 november vindt het plaats in Tilburg). Dit evenement wordt twee keer per jaar gehouden om iedereen die werkt als tester of anderszins betrokken is bij testwerkzaamheden bij Achmea op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen de testwereld. Deze keer werd het mede georganiseerd door ondergetekende. Het thema was  “Trends in testing”. 

Het programma was als volgt:

“Agile Quality improvement binnen SAFe” door Leo van der Aalst (Sogeti)
Eén van de uitgangspunten van SAFe is het borgen van de kwaliteit, “Built-in Quality”. Toch zijn er nog voldoende uitdagingen op het gebied van kwaliteitsbewaking en testen binnen Agile/DevOps teams. Op welke wijze kan het Agile Quality Improvement Framework helpen om deze uitdagingen aan te pakken?

Kruip in de huid van de hacker (alleen in Apeldoorn) door Peter Stegeman (Achmea Security)
Peter Stegeman liet ons zien hoe een hacker bij Achmea binnen kan komen en onze klantgegevens kan stelen. We volgden stap voor stap hoe een hacker binnenkomt, hoe hij ons systeem binnendringt en verdere acties uitvoert.

Dark side of test automation (alleen in Tilburg) door Jan Jaap Cannegieter (Squerist)

Testautomatisering wordt gezien als oplossing voor verschillende problemen. Maar als je testautomatisering verkeerd aanpakt kan het projecten vertragen, duurder maken en complexer maken. In deze presentatie kwamen de grootste risico’s en misverstanden langs. Ook werd stilgestaan bij de vraag wat je moet doen om deze risico’s en misverstanden het hoofd te bieden.

Naast de plenaire sessies waren er een drietal breakout-sessies, te weten:

Model Based Testen (Axini, Machiel van der Bijl, Roeland Möller).

Gerard Numan, Polteq, spreekt op het Achmea test event 2019 over Artificial Intelligence

Gerard Numan: “Testen van AI: back to the future”

Safe, agile, lean enz. zijn de huidige methoden en technieken om de ontwikkelketens korter te maken. We willen sneller, goedkoper met een hogere kwaliteit ontwikkelen. Met MBT is deze ingeslagen richting voor het testen een ideaal middel voor nu en de toekomst. Axini liet zien hoe zij onder andere samen met FTEgroep model based testen toepassen en hoe dat ook daadwerkelijk momenteel binnen Achmea wordt ingezet. In de presentatie werd uitgelegd wat MBT is, waar het vandaan komt, waar het op gebaseerd is en wat het oplevert.

Artificial Intelligence (Polteq, Gerard Numan)

De future is AI. Maar AI is een klein kind. AI doet zoals het is opgevoed, maar als de opvoeding te streng, te vrij of inconsequent is, wordt AI angstig, ontremd of egocentrisch. AI is afhankelijk van de data waarmee het wordt getraind. AI krijgt voorbeelden van wat hij moet doen en hij kan wat het daarmee leert daarna toepassen op alle andere gevallen. Maar wat als “alle andere gevallen” situaties bevatten die niet in de trainingsdata zaten? Wat als dit minderheden betreffen of actueel nieuws die opeens van belang is? Bij AI zijn eisen, wensen en risico’s van iedereen en zijn ze ook nog eens wispelturig. In deze presentatie werd de tester van de toekomst voorgesteld, die verdacht veel trekjes heeft van iemand die we al langer kennen….
Lees hier de samenvatting van deze presentatie.

Test Driven Development.

Michiel Bartelink en Ron Vrolijk (Achmea) lieten ons hands-on kennismaken met Test Driven Development. Dit onderdeel bestond ook uit het zelf maken en uitvoeren van unittests!!

Met meer dan tweehonderd aanmeldingen én de eerste reacties die zeer positief waren, kan het najaars-testevent van Achmea als een succes worden beschouwd.

Richard van de Velde, Polteq

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!