Een kans, geen obstakel | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Interview met Erik Runhaar en Anja Bakker van Polteq

In SQ Mag, journal for software quality, staat een interview met Anja Bakker, manager testopleidingen en trainer Erik Runhaar, over hun ervaringen met het opleiden van mensen met een stoornis in het Autistisch Spectrum tot software tester.

Polteq trainer Erik Runhaar geeft les bij AUTHENTICT

Polteq trainer Erik Runhaar geeft les bij AUTHENTICT

Trainer Erik Runhaar, die vanuit zijn privé omgeving ervaring heeft met mensen met een dergelijke stoornis, weet hoe moeilijk het voor deze mensen is om een baan te krijgen of deze te behouden. Vaak wordt er alleen naar hun beperkingen gekeken. Dankzij het opleidingsprogramma van Polteq en organisaties als Specialisterren en AUTHENTICT, die vooral kijken naar de talenten en capaciteiten van deze groep mensen, krijgen ze de kans om succesvol ingezet te worden als software tester.

Rust en concentratie

In het artikel vertelt Erik op welke manier hij als trainer rekening houdt met de behoefte aan rust en concentratie van mensen met een vorm van autisme en wat het lesgeven aan deze specifieke groep cursisten zo speciaal maakt. Zo zijn er bijvoorbeeld afspraken gemaakt met ISTQB®, waardoor deze cursisten meer tijd krijgen om hun ISTQB® CTFL examen te maken. Het examen wordt bovendien afgelegd in een omgeving waarin afleiding tot een minimum wordt beperkt.

Anja geeft antwoord op de vraag welke uitdagingen mensen met autisme tegenkomen in hun dagelijkse werksituatie.

Lees of download hier het interview “A chance, not an obstacle”.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!