Het internet bestaat 30 jaar! | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Met een piepende 14k4 modem kwam het internet in 1996 bij mij binnen. Planet Internet had me de software op een CD-rom geleverd, de pagina’s laadden in de Netscape browser alsof je een rolluik dichtdoet. Langzaam van boven naar beneden.

Snel, verbreek de verbinding! Dan kan je de pagina even lezen. Daarna pas weer verbinden wanneer je verder wilt “surfen”. Je betaalde tenslotte per telefoontik.

Onvoorstelbaar wat een vlucht het internet in 30 jaar genomen heeft met smartphones en toepassingen als Netflix, slimme thermostaten, wasmachines en deurbellen en het werken met cloud data en applicaties.

Ooit ontstaan als een netwerk tussen een reeks universiteiten en nu een fenomeen wat niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven.

Ook ons vak is door de opkomst van het internet veranderd. Van het testen van stand-alone applicaties naar het testen van volledig geïntegreerde (cloud based) eCommerce oplossingen met back-end aansluitingen welke voor de klanten ontsloten worden via web en app.

Vergeet daarnaast ook niet dat het internet een waanzinnig platform is geworden waar we samenwerken aan de ontwikkeling van (testautomatiserings)software en kennis & ervaring delen met anderen. Waar ook ter wereld.

Als dat de eerste 30 jaar van het internet waren dan ben ik enorm benieuwd naar de komende 30 jaar!

Het internet bestaat 30 jaar

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!