Polteq webinar: Hoe kun je (test)data maximaal en veilig gebruiken?

Dit evenement is afgelopen

Volg het webinar:
‘Hoe kun je (test)data maximaal en veilig gebruiken?’

Op donderdag 10 maart organiseert Polteq van 12.30 tot 13.25 uur het webinar: ‘Hoe kun je (test)data maximaal en veilig gebruiken?’.
Tijdens deze online lunch-presentatie nemen we u mee in de wereld van digitale transformatie, het toenemende belang van data, hoe u deze data maximaal kunt benutten in uw testactiviteiten en tegelijkertijd veilig met testdata om kunt gaan om reputatieschade of datalekken te voorkomen.

Het programma

Polteq collega’s Robin Oduber (Manager Technologie & Business Engineering) en Wim ten Tusscher (Test Architect) beantwoorden samen met Eric Hoefman (Managing Partner bij EntrD) in dit webinar o.a. de volgende vragen en onderwerpen:

 • De toenemende rol van data in de opmars van digitale transformatie: data, het nieuwe goud!
 • Welke uitdagingen en problemen kennen organisaties bij deze toename in data?
 • Wat is de impact van deze problemen op het ontwikkel- en met name testproces?
 • Hoe bied je als organisatie deze problemen en uitdagingen het hoofd?
 • Welke oplossingen voor het maximaal en veilig gebruiken van data zijn er in de markt?
 • Waar moet je aan denken bij het implementeren van testdatamanagement en dergelijke tools?

Voor wie?

Het webinar is interessant voor iedereen die te maken heeft met het gebruik van (test)data gedurende de ontwikkeling van IT-oplossingen.
Zo is het webinar uitstekend geschikt voor stakeholders (bijv. Business en/of IT-managers, marketingmanagers, tribe en/of chapter leaders) en professionals met een directe rol IT-ontwikkeltrajecten (bijv. product owners, scrum masters, developers, testers, informatieanalisten en designers).

Digitale transformatie

Digitale transformatie is een feit: in veel boardrooms staat digitale transformatie bovenaan op de agenda en drijven consumenten deze ontwikkeling door de toenemende aandacht voor digitale business. Door deze nieuwe digitale manier van consumeren, en de klantdata die daarbij gegenereerd wordt, leert uw organisatie de klant steeds beter kennen en stelt dit u in staat blijvend te voldoen aan de klantvraag. Data, het nieuwe goud!?

Deze continue toenemende hoeveelheid data die dwars door al uw IT-systemen en processen heenloopt, brengt ook grotere gevaren, risico’s en bijbehorende verantwoordelijkheden met zich mee. Door het groeiend aantal IT-systemen wordt dataconsistentie over systemen heen steeds belangrijker, gelden er steeds stringentere regels voor dataopslag en stijgt het risico op datalekken. Voor productieomgevingen is dit al een complex vraagstuk op zich, laat staan voor de meerdere test- en acceptatieomgevingen waar diverse teams gebruik van maken bij hun continue ontwikkelactiviteiten. Er ontstaat een tweestrijd: enerzijds worstelen organisaties met het halen van maximale waarde uit hun data. Anderzijds horen we geregeld over nieuwe datalekken, hacks en/of andere vormen van inbreuk op de privacy van duizenden en soms zelfs miljoenen klanten. Kortom: Hoe kunnen organisaties maximaal wendbaar inspringen op nieuwe behoeften zonder daarbij de privacy in gevaar te brengen of het risico te lopen op reputatieschade door datalekken?

Vanuit onze testwerkzaamheden komt Polteq geregeld in aanraking met systemen in de test- of acceptatieomgeving en werken we dagdagelijks met deze twee – op het eerste gezicht – tegenstrijdige belangen. Goed testen vereist veel testdata die inzichtelijk is voor goed onderbouwen van testresultaten. Tegelijkertijd is (persoonsgebonden) data niet toegankelijk door wetgeving, veiligheids- en privacyoverwegingen. Hoe zorgt uw organisatie er voor dat je aan deze twee tegenstrijdige belangen voldoet?

Op deze vraag, en meer, krijgt u antwoord in dit webinar!

Meld u aan!

Klik HIER om u aan te melden voor het webinar!

Na aanmelden ontvangt u automatisch een bevestiging en een link naar het webinar.
Aan dit webinar zijn geen kosten verbonden.

Agenda

 • Opleidingen
 • Testevenementen
 • 15 apr
  Automatiseren van API testen met Rest Assured
  NL Amersfoort en/of online
 • 22 apr
  ISTQB® Certified Tester – Mobile Application Testing (CT-MAT)
  NL Amersfoort en/of online
 • 28 apr
  ISTQB® Certified Tester – Usability Testing (CT-UT)
  NL Amersfoort en/of online
Hoe wij dat doen?
Lees meer
Focus
Focus
Vakmanschap
Vakmanschap
Kennisdeling
Kennisdeling
Persoonlijk
Persoonlijk
Lokaal
Lokaal
Oprecht
Oprecht
Plezier
Plezier
Meer
Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!